Byens Saloner: En branche i balance


Kom til morgensalon om kvinder i byggeriet, og vær med til at diskutere kønsdiversitet i byggeriets virksomheder.

js DK

Mens byggebranchen buldrer derudaf, og efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er stadigt stigende, vælger alt for få kvinder i dag at blive håndværkere. Skruer man tiden 10 år frem, anslås det, at der vil mangle cirka 17.000 uddannede med en håndværksuddannelse. Samtidig udgør andelen af kvinder i håndværksfagene, samt arkitekt- og ingeniørfagene, under 10 procent, og dette tal har stort set ikke rykket sig de sidste 20 år. Danmark sakker generelt agterud i den globale kamp for ligestilling, og det er et stort tab for såvel samfund som forretning.

Ved dagens salon kigger vi på, hvilke udfordringer erhvervslivet møder i arbejdet med diversitet, samt hvordan der kan sættes ind for at øge diversiteten i byggeriet. Med afsæt i rapporten fra FBSA (marts 2021) zoomer vi ind på kønsbalancen i den danske byggebranche og giver ordet til tre repræsentanter fra branchen – en offentlig bygherre: Københavns Kommune, en rådgiver: Dorte Mandrup Arkitekter og en entreprenør: CG Jensen - der vil dele deres erfaringer fra arbejdet med at skabe større kønsdiversitet på deres arbejdspladser.

Vi slutter med en fyrig paneldebat om fordelen ved forskellighed, samt hvordan vi griber udfordringerne an, så vi på tværs af fag kan samarbejde om at skabe en byggebranche, hvor der er plads til alle.

Tilmeld dig her

Panelet er besat med følgende deltagere:

  • Camilla van Deurs, Københavns Kommune
  • Frants Nielsen, Dorte Mandrup Arkitekter
  • Michael S. Larsen, CG Jensen
  • Fanny Løber Munch, Kvalitetssikring medarbejder, HTH
  • Simen Sorthe, Arkitektforeningen/Det Kongelige Akademi


Moderator: Lone Feifer, VELUX

Der er desuden et par åbne stole i panelet til at publikum på skift kan indtage en plads og dermed blande sig i debatten med holdninger, ideer samt gode og dårlige erfaringer. 

Salonen afholdes i samarbejde med Byens Netværk. 

Oplysninger


Tid 02. December 2021, kl.08:15-10:00 Sted BLOX
Bryghuspladsen
1473 København K