Om prisen


Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) uddeler i år en særlig Jubilæumspris for samfundsansvar i byggeriet i anledning af foreningens fem års fødselsdag. Prisen er støttet af Realdania og gives til en virksomhed, organisation eller et byggeprojekt, som har formået at kombinere god forretning med samfundsansvar og står som et forbillede for resten af branchen.

Prisen vil særligt hylde en organisation eller en indsats, som via et stærkt samarbejde har skabt social bæredygtighed under selve byggeprocessen, eller som en del af byggeriets formål.

Relevante kandidater kan fx have forøget antallet af lærlinge eller styrket integrationen i et udsat byområde via praktik- og jobskabelse til udsatte unge, flygtninge eller andre socialt udsatte. Men organisationen kan også via partnerskaber med civilsamfundsorganisationer have uddannet eller ansat fx tidligere straffede for på én gang at få adgang til god arbejdskraft og samtidig sikre god resocialisering.

I et land, hvor hver femte føler sig uden for fællesskabet, vil vi også gerne fremhæve byggeprojekter, som er designet og udført med fokus på at styrke fællesskaber og mangfoldighed i det byggede miljø, fx med det formål at forebygge ensomhed, eller skabe boliger og fællesskaber til hjemløse.

Indstil din kandidat til FBSA’s Jubilæumspris for samfundsansvar frem til d. 2. september 2019.